- Kauno.diena.lt inf.
- Teksto dydis:
- Spausdinti
Visi puikiai žino vienus populiariausių itališkų patiekalų – tiramisu ir pastą su įvairiais padažais. O išradingieji „Gardu Gardu“ laidos vedėjai Ali Gadžijevas ir Gian Luca Demarco šį kartą interpretuos ir pagamins nuostabius klasikinius patiekalus šiek tiek kitaip.
Ali, norėdamas įnešti gaivumo ir pikantiškumo, tiramisu desertą gamins ne su įprastai naudojama kakava, o su Limoncello žele. Nors Gian Luca pradžioje nepatikliai žiūrėjo į šį sumanymą, tačiau rezultatas jį maloniai nustebino.
O šefas Gian Luca laidoje atsižvelgs į žiūrovės prašymą pagaminti patiekalą be gliuteno. Paprastai tam nesirinktume pastos, tačiau šefas, panaudodamas makaronus su daržovėmis ir prie jų pagaminęs ryškų, pilną skonių padažą, sukurs nuostabų patiekalą.
Italija kitaip – šeštadienį 9 val. linksmiausioje laidoje „Gardu Gardu“ per TV3 televiziją.
Makaronai su gorgonzolos padažu
Salotoms reikės:
250 g „Bonduelle“ makaronų su žirneliais ir cukinija;
Pundelio smidrų;
1 šalotinio svogūno;
200 g rūkytos šoninės;
Šakelės vyšninių pomidoriukų;
Saujos špinatų;
150 g gorgonzolos sūrio;
70 ml grietinėlės;
Parmezano sūrio.
Gaminimas
Patiekalą pradėti nuo makaronų virimo. Juos supilti į verdantį pasūdytą vandenį ir virti 8-10 min. Išvirus nukošti ir perpilti šaltu vandeniu. Smidrus perpjauti pusiau ir trumpai apvirti (apie 1 min.), kad suminkštėtų.
Apvirusius smidrus supilti į šaltą vandenį. Šalotinius svogūnus supjaustyti juostelėmis išilgai. Rūkytą šoninę pasmulkinti kubeliais. Ją sudėti į su alyvuogių aliejumi įkaitintą keptuvę ir apkepinti. Tuomet suberti svogūnus. Jiems apskrudus, sudėti pusiau perpjautus pomidorus.
Po 2 min. dėti bazilikus, smidrus ir šiek tiek apkepus dėti gorgonzolos sūrį. Jam ištirpus, supilti grietinėlę. Jei padažas per tirštas, įpilti šiek tiek vandens. Į indelį dėti makaronus, ant jų pilti padažą ir užberti parmezano sūrio.
Tiramisu su Limoncello žele
Desertui reikės:
Damų pirštelių sausainių;
200 ml kavos;
Limoncello žele;
Maskarponės kremo;
Juodojo šokolado.
Maskarponės kremui reikės:
5 kiaušinių trynių;
160 g cukraus;
500 g maskarponės kremo;
5 kiaušinių baltymų;
60 g vandens;
6 vnt. (12 g) želatinos lakštų.
Limoncello želė reikės:
320 g citrinų tyrės;
6 g vaisių pektino;
80 g cukraus;
100 g Limoncello likerio;
10 vnt. (20 g) želatinos lakštų.
Gaminimas
Gaminant Limoncello žele, pradžioje užvirti citrinų tyrę su cukrumi. Nukėlus nuo kaitros supilti Limonello likerį, sudėti išbrinkintą želatiną ir maišyti, kol želatina gerai pasiskirstys. Skystį supilti į plokščią indą (kad greičiau sustingtų) ir palikti šaldytuve, kol sustings.
Kremui išplakti trynius su cukrumi. Plakant sudėti maskarponės kremą ir gerai išpurenti. Baltymus išplakti iki standžių putų. Abi mases atsargiai sujungti, kad neprarastų purumo.
Pasiruošti 200 ml plikytos ar tirpios kavos, į ją galima įtarkuoti šiek tiek citrinos žievelės. Desertą pradėti formuoti nuo maskarponės kremo, ant jo sudėlioti damų pirštelius, kad pilnai padengtų paviršių, ir juos gausiai apšlakstyti kava.
Paberti šiek tiek kapoto juodojo šokolado. Dėti sluoksnį maskarponės kremo ir ant jo Limoncello žele (galima pjaustyti, dėti su šaukštu, pasmulkinti su šluotele). Užberti juodojo šokolado, dar šiek tiek kremo ir jau galima ragauti.
NAUJAUSI KOMENTARAI
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
-
Viščiukų blauzdelės: pasaulio virtuvių įkvėpti receptai
Kai norisi gardžiais kvapais pripildyti namus, o pilvą – sočiu ir nebrangiu patiekalu, daugelis ieško receptų su viščiukų blauzdelėmis. Tai vienas nepretenzingiausių variantų vakarienei – dera su įvairiais priedais, pi...
-
Klimatariška mityba – tvaraus ir aplinkai draugiško maisto pasirinkimas
Visuomenei vis labiau domintis tvarumu, populiarėja klimatui nekensminga vietinė (klimatariška) mityba. Klimatarai didelį dėmesį skiria augaliniam maistui, sezoniniams ir vietiniams produktams, siekdami sukurti kuo mažiau taršos. ...
-
Šefas J. Kapkovičius: tvarumas virtuvėje – ne tik maisto tausojimas
Tvarumo idėjos vis labiau įsitvirtina daugelio gyvenime. Tvaraus maisto akademijos mentoriaus, „Michelin“ gido įvertinto restorano šefo Justino Kapkovičiaus požiūriu, tvarumas virtuvėje – labai plati sąvoka, maisto nešva...
-
Ant rudeninio stalo – šilumos ir jėgų teikiantis maistas (receptai)
Rudens sezonu mūsų kasdieniai įpročiai keičiasi: šilumos ir jaukumo norisi ne tik aprangoje, bet ir lėkštėje. Mitybos specialistė Gabrielė Urbonaitė primena, kad tinkamai parinktas maistas šiuo laikotarpiu gali padėti išl...
-
Trečiadienis – žuvadienis: pravers kelios gudrybės (receptai)
Dažniau valgyti žuvį ar jūros produktus – vienas paprasčiausių būdų sveikiau maitintis nesiimant drastiškų pokyčių savo mitybos įpročiuose. Kad su malonumu žuvį pietums ar vakarienei valgytų visa šeima, renkantis rūš...
-
Ant stalo – kiaulienos nugarinė (receptai)
Kas kitas vis labiau vėstant orams suteiks geresnės nuotaikos ir savijautos nei virtuvėje garuojantys maistingi ir gardūs patiekalai? Kiaulienos nugarinė – maistingas ir universalus ingredientas, puikiai tinkantis skirtingiems patiekalams gaminti. ...
-
Virtuvė pakvips obuoliais (receptai)
Obuoliai tarp rudens gėrybių – populiariausi. Ne veltui – nors daugeliui jie siejasi su saldžiais kepiniais, turbūt nėra patiekalo, kurio šie vaisiai negalėtų papildyti. Jie puikiai tinka ir padažams, salotoms, dera prie įvairių m...
-
Valgomosios gėlės: gražu, bet ne visada saugu
Jau nieko nebestebina, kai maistas puošiamas džiovintomis arba šviežiomis gėlėmis, jų žiedlapiais. Kai kurios gėlės iš tiesų patiekalui suteikia išskirtinumo, tačiau ne visos yra valgomos, o kai kurių žiedai gali sukelti...
-
Fermentuotas maistas – natūralus būdas stiprinti imunitetą1
Įsibėgėjant rudeniui, daugelis iš mūsų ima ruoštis šaltajam sezonui. Po gausaus derliaus daržovių konservavimas yra vienas pagrindinių virtuvės darbų. Šaltuoju sezonu mūsų organizmui itin naudingas fermentuotas maistas. ...
-
Prikelkite duoną antram gyvenimui (receptai)
Duona ir kepiniai yra kasdieniai produktai, kuriuos mėgstame šviežius, traškius ir minkštus. Tačiau vos iš jų išgaruoja drėgmė, kepiniai greitai pasensta ir pradeda kietėti. Tačiau, žinomo keliautojo ir kulinaro Vyta...