- jokuboreceptai.lt inf.
- Teksto dydis:
- Spausdinti
Šiandieną atskleisime daugybės gardžių patiekalų skonio paslaptį - orkaitėje kepsime paprikas. Vos 5 min. paruošti ir 25 min. kepti!
Sudėtinės dalys:
Raudonoji paprika, 3 vnt.
Čili prieskoniai, 1/2 a. šaukštelis
Druska, žiupsnelis
Alyvuogių aliejus, 2 v. šaukštai
Gaminimas:
Tik kepant paprikas išryškėja jų saldumas ir dūmo skonis. Minkštos, sultingos ir aromatingos keptos paprikos naudojamos daugybės patiekalų receptuose (šiuose galima tiesiog pakeisti šviežią papriką kepta): sriuboms, troškiniams, padažams, naminiams mėsainiams ir burgeriams, sumuštiniams, picoms, omletams ir daugelyje kitų. Iškepti papriką yra baisiausiai lengva. Štai keletas būdų kepti paprikas orkaitėje:
Nuplauti paprikas ir nesmulkintas sudėti ant kepimo popieriumi išklotos kepimo formos, tuomet dėti kepimo formą į iki įkaitintą orkaitę kepti 20 min., apversti paprikas ir kepti dar 20 min., kol odelė ims degti. Paprikoms iškepus, sukepusią odelę ir sėklalizdžius pašaliname.
Nuplauti papriką ir suvyniojus ją į foliją padėti ant įjungtos dujinės viryklės kaitvietės, t.y. kepti ant tiesioginės ugnies. Kepimas truks tik 10 min. Nepamirškite, jog folija karšta ir imkite su pirštine. Paprikos odelė taip pat bus suskrudusi – ją pašalinkite.
Štai šis būdas man priimtiniausias. Nuplauname paprikas ir išvalome sėklalizdžius. Supjaustome pailgomis juostelėmis. Į puodą pilame šlakelį alyvuogių aliejaus, beriame žiupsnelį maltų čili prieskonių ir druskos, išmaišome. Suberiame paprikos juosteles ir sukame (maišome) puode, kol aliejus apgobs jas. Suberiame šias paprikas į kepimo formą (arba kepimo popieriumi išklotą kepimo formą) ir pašauname į orkaitę kepti 25 min.
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
-
Klimatariška mityba – tvaraus ir aplinkai draugiško maisto pasirinkimas
Visuomenei vis labiau domintis tvarumu, populiarėja klimatui nekensminga vietinė (klimatariška) mityba. Klimatarai didelį dėmesį skiria augaliniam maistui, sezoniniams ir vietiniams produktams, siekdami sukurti kuo mažiau taršos. ...
-
Šefas J. Kapkovičius: tvarumas virtuvėje – ne tik maisto tausojimas
Tvarumo idėjos vis labiau įsitvirtina daugelio gyvenime. Tvaraus maisto akademijos mentoriaus, „Michelin“ gido įvertinto restorano šefo Justino Kapkovičiaus požiūriu, tvarumas virtuvėje – labai plati sąvoka, maisto nešva...
-
Ant rudeninio stalo – šilumos ir jėgų teikiantis maistas (receptai)
Rudens sezonu mūsų kasdieniai įpročiai keičiasi: šilumos ir jaukumo norisi ne tik aprangoje, bet ir lėkštėje. Mitybos specialistė Gabrielė Urbonaitė primena, kad tinkamai parinktas maistas šiuo laikotarpiu gali padėti išl...
-
Trečiadienis – žuvadienis: pravers kelios gudrybės (receptai)
Dažniau valgyti žuvį ar jūros produktus – vienas paprasčiausių būdų sveikiau maitintis nesiimant drastiškų pokyčių savo mitybos įpročiuose. Kad su malonumu žuvį pietums ar vakarienei valgytų visa šeima, renkantis rūš...
-
Ant stalo – kiaulienos nugarinė (receptai)
Kas kitas vis labiau vėstant orams suteiks geresnės nuotaikos ir savijautos nei virtuvėje garuojantys maistingi ir gardūs patiekalai? Kiaulienos nugarinė – maistingas ir universalus ingredientas, puikiai tinkantis skirtingiems patiekalams gaminti. ...
-
Virtuvė pakvips obuoliais (receptai)
Obuoliai tarp rudens gėrybių – populiariausi. Ne veltui – nors daugeliui jie siejasi su saldžiais kepiniais, turbūt nėra patiekalo, kurio šie vaisiai negalėtų papildyti. Jie puikiai tinka ir padažams, salotoms, dera prie įvairių m...
-
Valgomosios gėlės: gražu, bet ne visada saugu
Jau nieko nebestebina, kai maistas puošiamas džiovintomis arba šviežiomis gėlėmis, jų žiedlapiais. Kai kurios gėlės iš tiesų patiekalui suteikia išskirtinumo, tačiau ne visos yra valgomos, o kai kurių žiedai gali sukelti...
-
Fermentuotas maistas – natūralus būdas stiprinti imunitetą1
Įsibėgėjant rudeniui, daugelis iš mūsų ima ruoštis šaltajam sezonui. Po gausaus derliaus daržovių konservavimas yra vienas pagrindinių virtuvės darbų. Šaltuoju sezonu mūsų organizmui itin naudingas fermentuotas maistas. ...
-
Prikelkite duoną antram gyvenimui (receptai)
Duona ir kepiniai yra kasdieniai produktai, kuriuos mėgstame šviežius, traškius ir minkštus. Tačiau vos iš jų išgaruoja drėgmė, kepiniai greitai pasensta ir pradeda kietėti. Tačiau, žinomo keliautojo ir kulinaro Vyta...
-
Humusas – tobulas mūsų organizmui (receptai)4
Įvairių pasaulio kraštų virtuves išbandyti mėgstantys lietuviai nebejotinai jau spėjo atrasti vieną pagrindinių Artimųjų Rytų virtuvės patiekalų – humusą. Šio iš avinžirnių gaminamo produkto skoninės, maistin...