- Kauno.diena.lt inf.
- Teksto dydis:
- Spausdinti
Uostamiesčio viešbučio "Amberton Hotel Klaipėda" restoranuose skleidžiasi išskirtinių kvapų ir skonių įvairovė. Netrukus restoranų lankytojams atsinaujinusį, išskirtinį meniu pristatys bei puokštę staigmenų pažers naujasis virtuvės šefas Vilius Mikalauskas.
Išskirtinės patiekalų kompozicijos
Šiomis dienomis kuriamas naujas vieno populiariausių uostamiesčio viešbučio "Amberton Hotel Klaipėda" restoranų asortimentas.
Pikantiškais, gurmaniškais, išskirtiniais patiekalais kviečiami pasimėgauti net ir išrankiausi maisto gurmanai.
Prieš kurį laiką viešbučio virtuvės komandos gretas papildė svarų patirties bagažą sukaupti spėjęs virtuvės šefas klaipėdietis V.Mikalauskas.
Naujus skonius išrasti ir restoranų lankytojus stebinti mėgstantis virtuvės šefas fantazijos nestokoja.
Klasikinius patiekalus jis gardina tarpusavyje derindamas skirtingus skonius ir maisto gaminimo tradicijas.
"Mėgstu komponuoti skirtingus patiekalus. Pavyzdžiui, klasikinę italų virtuvę galima pagardinti skonių akcentais iš Pietų Amerikos arba Pietų Indijos. Maisto komponavimas ir tarpusavio derinimas yra mano sritis. Maistas ne tik numalšina alkį, suteikia jėgų ir energijos, bet taip pat yra vienas gyvenimo malonumų", – teigė virtuvės šefas.
Gamina nuo 15 metų
Pašnekovas jau nuo paauglystės išsiskyrė subtiliu skoniu ir keliamais aukštais reikalavimais patiekalų kokybei.
"15-os metų pradėjau gaminti namuose. Mama ne itin turėjo laiko išmokti virti sriubas, todėl pats ėmiausi šio darbo. Vėliau gardžias sriubas išmokiau virti ir mamą. Po kurio laiko pradėjau kepti ir pyragus", – prisiminė pašnekovas.
Gamindamas maistą V.Mikalauskas teigė visada pasitikėjęs savo skonio receptoriais ir nuojauta.
"Virtuvės šefu tikrai negimiau, tačiau pašaukimą gaminti jaučiau nuo mažumės", – atskleidė "Amberton Hotel Klaipėda" virtuvės šefas.
Kulinarijos mokslus V.Mikalauskas krimto ir pirmuosius karjeros žingsnius žengė Londone.
Į šį galimybių miestą jis atvyko sulaukęs 18 metų.
Per devynerius Londone praleistus metus V.Mikalauskas baigė kulinarijos studijas, sėkmingai gilino profesines žinias.
Siekdamas pasisemti kuo daugiau patirties gaminant įvairių šalių tradicinius patiekalus, vyras dirbo ispanų, japonų, korėjiečių virtuvėse, taip pat gamino grilio patiekalus.
Galiausiai nusprendė atsigręžti į klasikinę – prancūzų ir italų virtuvę.
Sukauptos žinios ir patirtis padėjo pakloti pamatą tolimesnei jo, kaip virtuvės šefo, karjerai.
Skonių vakaruose – staigmenos
Entuziastingas virtuvės šefas lankytojus nukels į užburiantį skonių magijos pasaulį.
Kiekvieną ketvirtadienį nuo 18 iki 21 val. klaipėdiečiai ir miesto svečiai kviečiami atvykti į skonių vakarus.
Išskirtinio skonio įvairių šalių virtuvių patiekalais lankytojai gardžiuosis viešbučio restorane "VIVALAVITA".
Pirmasis skonių vakaras jau įvyko. Jo metu restorano svečiams buvo surengta egzotiška midijų fiesta.
Romantišką vakaro nuotaiką kūrė ne tik gardūs patiekalai, bet ir pro restorano langus atsiverianti uostamiesčio panorama.
"Itin didelis dėmesys skiriamas maisto produkcijos kokybei. Produktai skonių vakarams kiekvieną ketvirtadienį atvežami iš Prancūzijos arba Italijos. Tiesa, restorano lankytojų laukia ir daugiau malonių staigmenų bei pokyčių, tačiau tebūnie tai liks intriga", – šyptelėjo virtuvės šefas.
Penktadieniais nuo 20.30 iki 21.30 val. restorane "VIVALAVITA" svečiai taip pat raginami atsipalaiduoti, numalšinti alkį skanaujant patiekalus iš "à la carte" meniu ir mėgautis skambiais akordeono muzikos garsais.
Penktadieniais nuo 19 iki 21 val. panoraminiame restorane "XII" organizuojami gyvos muzikos vakarai.
Restorano svečių ausis džiugins užburiančios saksofono melodijos.
Restoranuose – skirtinga koncepcija
Šefas V.Mikalauskas rūpinasi, kad restorane "VIVALAVITA", panoraminiame restorane "XII", "Lobby" bare, boulinge, restorane ir galerijoje "Klaipėda" bei "Sky 21" stogo terasoje-bare svečiai išvystų platų patiekalų asortimentą.
Už meniu sudarymą ir maisto ruošimo proceso organizavimą atsakingas V.Mikalauskas užgriuvusios didžiulės atsakomybės nė kiek nesibaimina.
Priešingai, vyras nestokoja pasitikėjimo savimi ir pasirengęs užtikrinti, kad ant lankytojų stalų atsidurtų aukščiausios kokybės patiekalai.
Norėdamas nustebinti restorano svečius bei parodyti pavyzdį komandai, virtuvės šefas kartais pats pakeičia virėjus ir darbuojasi virtuvėje.
"Pasikeitimų bus išties nemažai. Restoranuose vyraus skirtinga patiekalų koncepcija. Norime žmonėms suteikti kuo platesnį pasirinkimą, kad būtų patenkinti kiekvieno lankytojo lūkesčiai", – pasakojo V.Mikalauskas.
Pasak naujojo virtuvės šefo, norint pasiekti geriausių rezultatų, itin svarbu, kokia virtuvės komanda dirba kartu.
Nors naujas pareigas virtuvės šefas eina dar tik kelias savaites, jau spėjo gerai pažinti visus komandos narius.
"Virtuvės šefas turi būti ne tik maisto kūrėjas, meniu sudarytojas, bet ir psichologas. Neretai virtuvėje iškyla situacijų, kai svarbu reaguoti šaltakraujiškai, spręsti susidariusią problemą, skubiai rasti išeitį. Manau, kad komandiniame darbe svarbu gebėti išlikti ramiam, suprasti žmones", – teigė V.Mikalauskas.
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
-
Gimtadienį švenčiantis V. Grubliauskas – apie vertybinį kursą gyvenimo „navigacijoje“4
Gruodžio 1-ąją buvęs ilgametis Klaipėdos meras, šiuo metu Seimo narys bei Ateities komiteto pirmininkas Vytautas Grubliauskas pasitinka 68-ąjį gimtadienį. Nors šios charizmatiškos asmenybės gyvenime netrūksta amerikietišk...
-
Žiemą uostamiestis pasitinka mažesne šildymo kaina nei pernai
Bendrovė „Klaipėdos energija“ skelbia gruodžio mėnesio centralizuotai tiekiamos šilumos kainą Klaipėdoje ir Gargžduose. Ji sieks 6,68 ct/kWh (be PVM) arba 7,28 ct/kWh (su 9 proc. PVM). Tai yra 4 procentais mažiau nei pernai gruodį, ...
-
Dovanos idėja, kuri džiugins ilgiau nei Kalėdos!
Artėjant šventiniam laikotarpiui, visi pradedame svarstyti, kaip nustebinti savo artimuosius ir suteikti jiems ne tik džiaugsmo, bet ir naudos. Šiais metais siūlome apsvarstyti ypatingą ir originalią idėją – Klaipėdos baseino dovan...
-
Klaipėdos baleto mokyklos misija
Klaipėdos baleto mokyklos įkūrėja Alina Velykienė, dar ne taip seniai aktyvi politikė, jau metus vadovauja mokyklai, taip tęsdama žinomos balerinos Beatos Molytės baleto mokyklos tradiciją uostamiestyje. Šį savaitgalį klaipėdiečiai turės ...
-
Klaipėdiečius baugino plojantis vyras
Policijos ir greitosios pagalbos pajėgos skubėjo į Debreceno gatvę, kur žmonėms nerimą kėlė neadekvačiai besielgiantis vyras. ...
-
Idėja uostamiestyje – visos dienos mokykla
Klaipėdos politikams bus teikiamas svarstyti visos dienos mokyklos projektas. Sumanymas iš esmės orientuotas į socialinės rizikos šeimų vaikus, kad jie turėtų lygias neformaliojo ugdymo galimybes ir saugią aplinką visą dieną. ...
-
Lietuvos jūrų muziejuje tarptautiniai ekspertai aptaria Baltijos jūros žinduolių būklę
Lietuvos jūrų muziejaus Baltijos jūros gyvūnų reabilitacijos centre tris dienas vyksta HELCOM Jūros žinduolių ekspertų grupės darbinis susitikimas. ...
-
Klaipėdoje – pokyčiai vienoje iš pagrindinių miesto eismo ašių
Klaipėdos savivaldybė planuoja pokyčius vienoje iš pagrindinių miesto eismo ašių – projektas apims ruožą nuo Smiltelės gatvės, tęsis Taikos prospektu, Herkaus Manto, Liepojos gatvėmis iki pat Vasaros estrados. ...
-
Vaikų rankose – tikra bėda
Daugiabučių namų kvartaluose arčiau mokyklų gyvenantys klaipėdiečiai nebeapsikenčia griaudinčios pirotechnikos. Policija ketina imtis griežtesnių priemonių tramdant tiek prekeivius pirotechnika, tiek ją naudojančius nepilnamečius. ...
-
Į Teatro aikštę atkeliavo Kalėdų pranašas – eglutė
Lietingą trečiadienio vidurdienį iš Jakų į uostamiestį atkeliavo Klaipėdos Kalėdų eglutė. Ji bus puošiama iki savaitgalio, o jau šeštadienį vyks žaliaskarės įžiebimo šventė. Šalia besisukančiu miesto &...