- Kauno.diena.lt inf.
- Teksto dydis:
- Spausdinti
-
Ilona Juciūtė-Čibirkienė
-
I. Juciūtės-Čibirkienės karjera televizijoje įsisiūbuoja – ves dar vieną projektą
-
I. Juciūtės-Čibirkienės karjera televizijoje įsisiūbuoja – ves dar vieną projektą
-
I. Juciūtės-Čibirkienės karjera televizijoje įsisiūbuoja – ves dar vieną projektą
-
I. Juciūtės-Čibirkienės karjera televizijoje įsisiūbuoja – ves dar vieną projektą
Profesionali kulinarė Ilona Juciūtė-Čibirkienė daugeliui televizijos žiūrovų yra puikiai pažįstamas veidas.
Jau kelis sezonus moteris šeštadienio rytais sveikinasi su TV3 laidos „Virtuvės istorijos“ žiūrovais. Tačiau moters karjeroje ėmė pūsti nauji vėjai – nuo liepos 7 dienos šefę bus galima išvysti naujoje TV3 kulinarinio turizmo laidoje „Maisto kelias“. Šeštadieniais 9.30 val. rodoma laida kaskart nukels į vis kitą Lietuvos kampelį, supažindins su vietos tradicijomis ir, be abejonės, pačiu skaniausiu maistu.
Laidos vedėjai ragaus pagal senąsias Lietuvos tradicijas pačių dvariškių gamintus patiekalus, pažins totoriškos virtuvės subtilybes, lietuviškos duonos kepimo procesą, mokysis kepti šakočius, atras netikėčiausius gero maisto restoranėlius bei aplankys daugybę kitų Lietuvos kulinarinių perlų.
Šią savaitę jau atskleista, kad vienu projekto vedėjų trijulės nariu tapo legendinės grupės ŽAS narys Gidonas Šapiro-Bilas. Kas trečiasis vedėjas, palaikysiantis kompaniją Bilui ir Ilonai, paaiškės jau visai netrukus.
– Ilona, prasidėjo naujo kulinarinių kelionių projekto filmavimai. Ko gali tikėtis žiūrovai?
– Pavadinimas daug ką pasako. Keliausime maisto keliu, aplankysime gražiausius Lietuvos kampelius, išbandysime gardžiausius ir autentiškus regionų patiekalus, supažindinsime su ilgaamžėmis lietuviško maisto tradicijomis, aplankysime svarbiausius ir ypatingus ūkius, kad sužinotume, nuo ko gi prasideda tas maisto kelias.
Aplankysime 10 apskričių, kiekvienoje iš jų ieškosime kulinarinių perliukų. O kas smagiausia, kad žiūrovai pažiūrėję laidą galės atkartoti mūsų maršrutą. Nereikia keliauti į užsienį, kad įgytum naujų patirčių ar atrastum gražių vietų.
Bandysiu mušti sviestą, gaminti varškę, kepti šakotį, kepti duoną tikroje krosnyje. Ragausime daug autentiškų patiekalų.
– Tai jau ne pirmas projektas, kurio vedėja jus pakvietė būti Vaida Skaisgirė. Kaip reagavote sulaukusi tokio pasiūlymo?
– Džiaugiuosi, kad Vaida mane atrado, jos labai gera akis. Su ja dirbti labai lengva ir paprasta, nors ji perfekcionistė ir labai reikli, man labai smagu būti jos komandoje, idėjų jos galvoje knibždėte knibžda ir jai sekasi jas įgyvendinti. Žinią apie naująjį projektą sutikau labai džiaugsmingai. Tokia galimybė, patirtis, ne tik augti ir tobulėti, bet ir pamatyti visą Lietuvą, susipažinti su jos istorija, gražiausiomis vietomis – nepakartojama. Oras nuostabus, keliauti puiku, visa komanda draugiška ir labai džiugiai nusiteikusi, kas gali būti geriau? Nežinau, ar kada turėčiau dar geresnę progą apkeliauti visą Lietuvą, kuri, jau įsitikinau, yra nuostabaus grožio šalis.
– Laidoje „Virtuvės istorijos“ jūs esate ne tik šefė, bet ir laidos vedėja. Kaip bus šioje laidoje – daugiau gaminsite, ar ragausite? Kaip sekasi susitvarkyti su vedėjos pareigomis, ar jau dingo jaudulys?
– Šioje laidoje gaminti man neteks, nebent iš smalsumo ar tam, kad įgyčiau naujų patirčių. Bandysiu mušti sviestą, gaminti varškę, kepti šakotį, kepti duoną tikroje krosnyje. Ragausime daug autentiškų patiekalų. Projektas tik prasidėjo, o mes jau juokaujame, kad reikia skaičiuoti ne tik nukeliautus kilometrus, bet ir priaugtus kilogramus. Jaudulys visada yra, bet man jis labai patinka, toks azartas ir vidinė kova nugalėti savo baimes.
– Filmuojant naująją laidą jums tenka lankytis įvairiausiuose Lietuvos kampeliuose. Kas jums kelia didžiausią įspūdį?
– Mane žavi nuostabiausi kampeliai, kurie yra visai čia pat, o tu apie juos nė nežinojai. Labai žaviuosi Lietuvos žmonių verslumu, drąsa ir ryžtu – atrandame tiek verslų, veiklų, išklausome tiek istorijų, kad dar ilgai apie jas galvoji ir žaviesi, kokie mes, lietuviai, darbštūs esame. Kaip tik grįžome iš šeimos restorano Anykščiuose, kurį įkūrė vilniečių šeima. Metė patogų gyvenimą sostinėje ir nėrė į svajonių verslą – kelių staliukų šeimos restoranėlį. Ir jiems nereikia kiekybės, daug stalų, kad užsodintų kuo daugiau klientų dėl didesnės apyvartos, jie tiesiog mėgaujasi tuo ką daro ir gyvena!
Dar mane žavi lietuvių svetingumas, komanda didelė, bet mus visus pamaitina, apdovanoja lauktuvėmis, išlydi ir laukia pažado, kad mes dar sugrįšime. Praleidus kelias valandas, jautiesi, lyg būtum namie. Tikrai sutikome labai daug šiltų, draugiškų, žmonių su kuriais džiaugiamės, kad gera čia, Lietuvoje.
– Ar dažnai pati su savo atžalomis leidžiatės į pažinimų keliones?
– Anksčiau buvo tikrai dažniau, sėsdavome į automobilį ir važiuodavome vis į kitą Lietuvos miestą, pasivaikščioti, papietauti, tiesiog pabūti kartu. Paskui kažkaip apleidome šią pramogą, rodėsi, kaip toli važiuoti. Bet iš tikro, tokia ta mūsų Lietuva nedidelė ir tie atstumai... Tik save įbauginame, kad toli. Dabar esu prižadėjusi savo šeimai, kad mes būtinai atkartosime mano maršrutą po Lietuvą visi kartu.
NAUJAUSI KOMENTARAI
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
-
J. Statkevičiaus sėkmės paslaptys: į kolekcijos pristatymą Paryžiuje vežėsi švęstą vandenį9
Vienas garsiausių Lietuvos dizainerių Juozas Statkevičius dar ne taip seniai pribloškė savo gerbėjus surengęs naujosios kolekcijos pristatymą Paryžiuje, o vėliau jį pakartodamas ir Vilniuje. TV3 laidoje „Pasaulis pagal moteris“ ži...
-
U. Siparės namuose jau sužibo įspūdinga eglė: nuo šiol mane vadina Kalėdų ambasadore12
„Didelio netikėtumo čia nėra – pas mane visada Kalėdos atkeliauja anksti“, – juokėsi jau šventiškai namus pasipuošusi televizijos laidų vedėja, naujoji LNK projekto „Kaukės“ detektyvė Ugnė Sipa...
-
Kam važiuoti į Laplandiją, jei turime Palangą?!3
Nuo jaukių vakarienių, pramogų šeimai iki energingų renginių ir fejerverkų – šventiniu laikotarpiu Palanga stengiasi patenkinti kiekvieno poreikius. Šiųmetis švenčių laukimas mylimiausiame kurorte prie jūros bus pers...
-
E. Dragūnas prisiminė skandalą sukėlusią frazę: man neleido nei pasisakyti, nei pasiaiškinti
2022 metais prasidėjus karui Ukrainoje, grupės „SEL“ lyderis Egidijus Dragūnas socialiniuose tinkluose pareiškė, jog šis žmonių gyvybes pasiglemžiantis reiškinys – „natūralus planetos išvalymas“...
-
A. Švilpauskas ir A. Oleinik atliko DNR tyrimą: norėjo įsitikinti, ar ne broliai2
Lietuvos muzikos padangėje: naujas duetas, kokio muzikos mylėtojai jau seniai nematė ir negirdėjo! Du žinomi atlikėjai: Arnas Švilpauskas ir Anatolijus Oleinik suvienijo jėgas pasivadindami „NeBroliais“, dueto gimimui pasirinkdami tra...
-
Šveicarai balsuos dėl finansavimo 2025-ųjų „Eurovizijai“2
Bazelio rinkėjai sekmadienį spręs, ar galima išleisti dešimtis milijonų eurų viešųjų lėšų 2025-ųjų „Eurovizijos“ dainų konkursui organizuoti – oponentai šią galimybę vadina viešųjų i&s...
-
L. Suodaitis: maisto išmetimas man yra didelė nepagarba gamtai ir įdėtam darbui6
Žinomas verslininkas, LNK projekto „Kaukės“ penktojo sezono komisijos narys Laurynas Suodaitis neslepia – kulinarija yra jo aistra, tačiau maisto švaistymo problema jam kelia ne tik nerimą, bet ir daugybę klausimų. Kodėl pasauli...
-
Ragina naujai atrasti žiemišką Lietuvą
VšĮ „Keliauk Lietuvoje“ ragina keisti požiūrį į lietuvišką žiemą ir šaltąjį metų laiką skirti atradimams ir pažinčiai su dar neišbandytomis pramogomis. Siekdama paskatinti lietuvius keliauti po šal...
-
Naujas muzikinis projektas „Dovanota“ pristato pirmąjį savo kūrinį „Viena daina“1
„Dovanota“ – naujas projektas, įkvėptas sintezatorių skambesių bei šokių muzikos ir disco energijos. Jį įkūrė du Lietuvos naktinio gyvenimo scenos entuziastai: Ramūnas Tamošauskas (UraganiuS) ir Žilvinas Juodis (DJ Bl...
-
Šveicarijos regionas balsuos dėl išlaidų „šventvagiškai“ 2025 m. „Eurovizijai“3
Bazelio rinkėjai sekmadienį spręs, ar išleisti dešimtis milijonų dolerių 2025 metų „Eurovizijos“ dainų konkursui surengti, oponentai smerkia viešųjų lėšų „švaistymą“ nepadoriam muzikos reng...