R. Kulvinskytė: kaip jūs nepradedate smaugti tokių tėvų?

  • Teksto dydis:

Maistas gali būti ir priešas, ir draugas. Tačiau kaip rasti teisingos mitybos raktą, kai yra ne tik priešprieša tarp veganų, vegetarų ir visavalgių, tačiau jų pateikiamos teisingos mitybos taisyklės prieštarauja viena kitai?

„Aš savo vaikus auginau tokiu metu, kai apskritai nebuvo maisto. Jo reikėjo gauti – bet kokio. Jeigu „išmesdavo“ jautienos kaulų, tai reiškė, kad eidama iš mokyklos stoju į eilę ir už savo 50 kapeikų juos perku. Antraip nebus iš ko virti sultinio“, – pasakoja televizijos laidų vedėja Edita Mildažytė.

Tuo tarpu kita žinoma televizijos laidų vedėja, kūrybininkė Rimantė Kulvinskytė sako, kad savo dvimetei dukrai mėsos bando įsiūlyti pačiais įvairiausiais būdais – iš faršo kepa saules arba ant mėsos patiekalo paišo linksmus veidukus. Tačiau jos dukra mieliau renkasi avokadą. Tiesa, R.Kulvinskytė pasakoja, kad jos dukra vos gimusi atsidūrė reanimacijoje, o vėliau mergaitę dėl mažakraujystės grėsmės teko nuolat stebėti medikams.

Dukra vos gimusi atsidūrė reanimacijoje, o vėliau mergaitę dėl mažakraujystės grėsmės teko nuolat stebėti medikams.

Lietuvoje sparčiai plintanti mada vaikus auginti pagal vegetarinės ar net veganinės mitybos principus kelia nerimą medikams. Apie maisto įpročius ir pokyčius LRT TELEVIZIJOS pokalbių laidos „Svarbios detalės“, rodomos ketvirtadieniais 21.30 val., dalyviai ne tik prisimins neseniai Lietuvą sukrėtusį atvejį, kada, kaip manoma, dėl veganinės mitybos į gydymo įstaigą buvo atvežtas nusilpęs kūdikis. Kartais tėvai, saugodami savo vaikus nuo tariamai pavojingos aplinkos, ne tik stipriai perlenkia lazdą, tačiau ir rizikuoja jų gyvybe. Apie tai laidoje kalbės ir sunkiai suvokiamas istorijas pasakojęs medikas sulauks ir emocionalios R. Kulvinskytės reakcijos. „Kaip jūs nepradedat smaugti tėvų, aš nesuprantu. Aš pradėčiau smaugti“, – emocijų nevaldė dvimetę dukrą auginanti R. Kulvinskytė.

E. Mildažytės nuomone, Lietuvoje seniai nebuvo karo, todėl visos naujos mitybos mados yra dėl pernelyg gero gyvenimo. „Kad ir ne dėl karų, o tiesiog dėl klimatinių sąlygų. Jei nebūtų galimybės į Lietuvą įvežti vaisių, daržovių iš kitų šalių? Kas lieka? Koks pasirinkimas? Kitas aspektas, kai pasakojama vaikams, iš ko atsiranda mėsa. O jūs pasakojate vaikams, pavyzdžiui, iš ko atsiranda jų pagalvytės? Arba jų striukės?“ – kalbės E.Mildažytė.

Laidoje „Svarbios detalės“ pirmą kartą viešai ryžosi prabilti ir nusilpusio kūdikio mama. Jokiose televizijos laidose iki šiol nekalbėjusi moteris ne tik pateiks savo versiją, tačiau ir šeimos patirtus išgyvenimus.



NAUJAUSI KOMENTARAI

nuomone

nuomone portretas
kokie akibrokstai ...kai ' ponios mamos' taip supranta savo misija ir pareiskia viesai - kad reiktu ' prismaugti tevus ' ,kad parduotuvese buvo tik kaulai, gal maisto truko ... Kaimas augino visko daugiau nei dabar, tereikedavo i provincijos ukininku turgu ar pas gimines pavaziuoti, obuoliai , uogos is sodu buvo patys sveikiausi ir be chemikalu , vaisiai, darzoves parduodami buvo beveik veltui , maistas buvo gaminamas namuose , kas nespedavo apsipirkdavo kulinarinese parduotuvese kiek brangiau . Gal vaiku darzeliu maitinimo nera kaip palygintti, bet pieniskos sosiskos praeityje buvo beveik tobulos- be jokiu kaulu miltu ar neaiskiu konservantu... Taigi svarstykles nusveria praeities lekste !
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių