Neįprastos varžybos turguje: už žuvį sumokėjo 1,3 mln.

Prašmatniausi Tokijo restoranai surengė tradicines reklamines varžybas – kuris sumokės daugiau už didelį šviežią tuną pirmame po Naujųjų metų pagrindinio Tokijo žuvies turgaus aukcione.

Nugalėjo „Onodera Group“ priklausantis sušių restoranas, beje, įvertintas viena Michelin žvaigžde – jo savininkai sumokėjo už itin geros kokybės, 276 kilogramus sveriantį tuną – 207 mln. jenų – tai maždaug 1,3 mln. dolerių.  

Kita vertus, išlaidos tokiai reklamai nėra labai didelės.

 

 

Iš tokio dydžio tuno galima pagaminti iki 10 tūkst. sušio porcijų, o prabangiame Tokijo restorane, tuno patiekalas gali kainuoti daugiau nei 100 dolerių, nors įprastinis sušis ar sašimis Japonijos sostinėje kainuoja nuo 10 iki 15 dolerių. 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių