Tyrimas: pirkdami maistą Lietuvos gyventojai pirmiausia žiūri į kainą ir skonį

Lietuvos gyventojai rinkdamiesi maisto produktus pirmiausia atsižvelgia į jų kainą, skonį ir tik po to į naudą sveikatai, rodo tyrimas.

Penktadienį tyrimą Seime pristatė Nacionalinės sveikatos tarybos pirmininko pavaduotojas, Vilniaus universiteto Medicinos fakulteto Visuomenės sveikatos instituto direktorius Rimantas Stukas.

Šiemet atliktos apklausos duomenimis, 36 proc. respondentų kaip svarbiausią kriterijų renkantis maisto produktus nurodė kainą. 31,3 proc. apklausos dalyvių tvirtino, kad jų pasirinkimą lemia skonis, penktadalis - 20,2 proc. - kad nauda sveikatai.

Tuo metu specialistai pabrėžia, kad maistas didele dalimi lemia žmogaus sveikatą.

R.Stuko teigimu, nagrinėjant lietuvių mitybos įpročius, matyti, kad produktai, kurie turėtų būti vartojami kasdien, tokie, kaip vaisiai, daržovės, žuvis, valgomi per retai ir per mažai.

„Kasdien reikėtų valgyti vaisius, bet taip daro tik apie 30 proc. žmonių“, - sakė gydytojas.

Sveikatos apsaugos ministerijos duomenimis, daugiau kaip trečdalis šalies gyventojų turi antsvorio, kas šeštas-penktas yra nutukęs.

Specialistai atkreipia dėmesį, kad lietuviai mėgsta riebius produktus - riebią varškę, pieną, sviestą, kiaulieną, margariną, majonezą. Taip pat per daug valgo bulvių, kiaušinių, cukraus, druskos.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Čiubaka

Čiubaka portretas
Ašinai be bulvių iš viso neišgyvenčiau, kiaulieną tik riebią mėgstu, o duoną maximoj po litą perku, kad ir neskani, bet pigi. Dar tiek neuždirbu jog po 3 LT už kepalą mokėčiau
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių