- Andrejus Žukovskis
- Teksto dydis:
- Spausdinti
Sausainiai, pyragai ir austriškas varškės pyragas, dar vadinamas štrudeliu. Austrijoje gyvenanti lietuvių žurnalistė Daiva Trečiokaitė Vilniuje pristatė savo kulinarijos knygą, kurioje suguldyti šių skanumynų receptai.
Prieš kelioliką metų į Austriją gyventi išvykusi žurnalistė portalo 1kaunodiena.lt žurnalistams pripažino, kad pirmas dalykas, kuris ją sužavėjo šioje šalyje, buvo kulinarija. Tai įvyko prieš pat Kalėdas.
„Aš atvažiavau gyventi į Austriją, ir pirmas mane sužavėjęs dalykas buvo kalėdiniai sausainiai. Nuo jų aš ir pradėjau gaminti“, – pasakojo kulinarijos meną įvaldžiusi žurnalistė.
Pasak pašnekovės, gaminti jai padėjo ir tai, kad ji pati yra mama, daug laiko praleisdavo namie ir todėl turėjo progos tobulinti savo įgūdžius.
„Visus pyragus, sausainius ir kitus gardumynus, aprašytus knygoje, esu pati gaminusi. Ir ne viena kartą. Galiu pasakyti, kad kiekvienas gali išbandyti receptus, tereikia tiksliai laikytis instrukcijos ir šiek tiek įgusti. Svarbu nepamiršti, kad konditerija – tai tikslusis mokslas. Čia negalima per daug improvizuoti“, – aiškino D. Trečiokaitė.
Dar vienas svarbus dalykas – švieži ir tik aukščiausios kokybės produktai. Be jų visas darbas gali nueiti perniek.
„Austrijoje yra daug produktų, kurie geresni nei pas mus. Pavyzdžiui, miltai. Jie gali didžiuotis miltais, nes pas juos kita klimato zona. Taip pat neverta tikėtis gerų pyragų, jei vietoj aukščiausios kokybės sviesto bandysite dėti margariną“, – patarė knygos autorė.
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
-
Šefas Justinas Kapkovičius: receptas be sielos ir liks tik receptu3
Ką valgyti sveika, o ką – nelabai, kaip gaminti maistą, kad jis būtų naudingas sveikatai, kaip savo virtuvėje elgtis tvariau ir tausoti produktus, kad kuo mažiau maisto tektų išmesti? Tai klausimai, į kuriuos pastaruoju metu atsakymų ie&...
-
Kūčių stalui – skanu, taupu, įdomu (receptai)
Dar neapsisprendusiems, ką dės ant kūčių salo, ar ieškantiems naujų skanaus maisto idėjų į pagalbą atskuba maisto tinklaraščio „Ant medinės lentelės“ autorė Kristina Pišniukaitė-Šimkienė. Skaniausių liet...
-
Krypsta ir kūrėjų akys: maistas reiškia gyvenimą
Skonis, kvapas, spalva, tekstūra, konsistencija... Žmogaus jusles vienaip ar kitaip veikiantys malonumų dirgikliai kuria ištisą potyrių pasaulį, žadina asociacijas, veda prisiminimų labirintais. Šiandien į gausiame pritekliuje gyvenanči...
-
K. Pišniukaitė-Šimkienė: man patinka, kai Kalėdų stalas stebina (receptai)
Maistas ir viskas, kas su juo susiję, yra neatskiriama tinklaraščio „Ant medinės lentelės“ įkūrėjos ir dviejų knygų apie maisto gaminimą autorės Kristinos Pišniukaitės-Šimkienės gyvenimo dalis. Šventinį men...
-
Saldžių dovanų idėja – iš štrudelio gimtinės (receptai)
Kavos, šokolado ir pyragaičių mėgėjai austrai itin vertina namų kepinius. Lince gyvenanti žurnalistė, J. Keplerio universiteto mokslinė darbuotoja Daiva Müllegger-Trečiokaitė taip sužavėta austrų saldumynų, kad pati savo virtuvėje i&...
-
Svarbiausia – nepaskanauti anksčiau (receptai)
Miestams puošiantis Kalėdoms, šeimininkėms mintys jau sukasi apie šventinį stalą. Ir produktų nusipirkti, ir šventine maisto gamyba užsiimti dar bus laiko, tačiau yra vienas darbas, kurį jau dabar reikėtų padaryti – ...
-
Viščiukų blauzdelės: pasaulio virtuvių įkvėpti receptai
Kai norisi gardžiais kvapais pripildyti namus, o pilvą – sočiu ir nebrangiu patiekalu, daugelis ieško receptų su viščiukų blauzdelėmis. Tai vienas nepretenzingiausių variantų vakarienei – dera su įvairiais priedais, pi...
-
Klimatariška mityba – tvaraus ir aplinkai draugiško maisto pasirinkimas
Visuomenei vis labiau domintis tvarumu, populiarėja klimatui nekensminga vietinė (klimatariška) mityba. Klimatarai didelį dėmesį skiria augaliniam maistui, sezoniniams ir vietiniams produktams, siekdami sukurti kuo mažiau taršos. ...
-
Šefas J. Kapkovičius: tvarumas virtuvėje – ne tik maisto tausojimas
Tvarumo idėjos vis labiau įsitvirtina daugelio gyvenime. Tvaraus maisto akademijos mentoriaus, „Michelin“ gido įvertinto restorano šefo Justino Kapkovičiaus požiūriu, tvarumas virtuvėje – labai plati sąvoka, maisto nešva...
-
Ant rudeninio stalo – šilumos ir jėgų teikiantis maistas (receptai)
Rudens sezonu mūsų kasdieniai įpročiai keičiasi: šilumos ir jaukumo norisi ne tik aprangoje, bet ir lėkštėje. Mitybos specialistė Gabrielė Urbonaitė primena, kad tinkamai parinktas maistas šiuo laikotarpiu gali padėti išl...